2014. október 25., szombat

10. fejezet - Hírek

Hová tűnt Heidi Schmidt?

Mostanság a Kontakt énekesnője, Heidi Schmidt (25) feltűnően kerüli a nyilvánosságot. Nem jelent meg sem a tegnap este megrendezett díjátadó gálán, sem pedig az együttes sajtótájékoztatóján. 
Egyelőre nem tudni, hogy mi van Schmidt kisasszonnyal. Néhányan alkohol-, illetve drogproblémákról pusmognak. Lehet, hogy megártott neki a vad, feszített tempójú, bulizós életvitel?
Egyet tudunk csak biztosan: neki köszönhetően most sok rajongó lehet csalódott, hiszen a Kontakt lemondta az erre a hónapra tervezett koncertjeit.
A kérdés most már csak az, hogy ezek után mit lép az énekesnő?

www.vip.de/2014/04-hova-tunt-heidi-schmidt


Befellegzett a Kontaktnak?

Az együttes sok sikert ért már el fennállása óta. Rengeteget koncerteztek, több daluk, lemezük és videoklipjük van, ezen kívül pedig túl vannak több tucat közönségtalálkozón is.
Köztudott, hogy az énekesi, illetve előadói pályához mint testileg, mint lelkileg erősnek kell lenni, aki pedig nem az… az elesik.
Feltehetően ezt történt Heidi Schmidttel (25) is. Ő is, akárcsak a csapatból a többiek (Leon Fischer, Jan Biedermann, Markus Richter – szerk. megj.) sorra járta a különféle szórakozóhelyeket és nem vetette meg az italt sem. Sőt, szemtanúk szerint a drogok is elengedhetetlen kellékei voltak ezeknek a buliknak.
És aztán bekövetkezett az, ami sajnos várható volt: Heidinek autóbalesete volt. 
Ezt vehette volna akár figyelmeztetésnek is, mégsem tette. Ezután pedig nemrégiben a rendőrségen kötött ki. Azt nem tudjuk, hogy mit művelt, sem ő, sem a banda nem hajlandó nyilatkozni ezzel kapcsolatban.
Mindezek után pedig egészen egyszerűen lelépett. Már egy ideje senki sem látta a fővárosban.
Ezek után pedig felmerül a kérdés: mi lesz így a Kontakttal? Vajon énekesnő nélkül is folytatják? Vagy Heidi Schmidt visszatér? 
Ez mind a frontemberen, a csapat vezetőjén, Leon Fischeren (27) múlik. Megbocsát a kicsapongó életű énekesnőnek? Vagy esetleg ő veszi át a helyét? (néhány dalban Leon is énekel Heidi mellett – szerk. megj.).
Nem tudjuk, hogy hogyan fog dönteni Leon, de hamarosan kiderül: hogyan tovább?

www.popcorn.de/stars/news/2014/04-befellegzett-a-kontaktnak


Leon tiszta vizet önt a pohárba, avagy az igazság a Kontakt háza tájáról

Az egyik neves berlini kávézóban találkoztam Leon Fischerrel (27), a Kontakt frontemberével. Szerencsémre tudott rám szakítani egy kis időt, hogy válaszoljon tíz kérdésemre, noha igencsak elfoglalt ember. Ezen persze semmi csodálkoznivaló sincs, hiszen, mint azt mindenki tudja, az élete nagyrészt rohanásból áll… De erről beszéljen inkább ő.

Klatsch-Tratsch: Fáradtnak tűnsz.
Leon Fischer: Az is vagyok. Tudod, mostanában elég sok a dolgom. Nem akarok panaszkodni, de azért nem könnyű elvezetni egy együttest. Még akkor sem, ha a srácokkal maximálisan támogatjuk egymást.

K.-T.: A srácokkal? Na és mi a helyzet Heidivel?
L. F.: Ő is ugyanúgy oszlopos és fontos tagja az együttesnek. Amikor azt mondtam, hogy a srácokkal, abba természetesen H is beletartozik.

K.-T.: Igazán? Ennek ellenére mostanság nem nagyon látni veletek…
L. F.: Elutazott. Tudod, nyaralni. Az utóbbi pár évben elég nagy volt a hajtás és volt olyan, hogy évekig nem jutottunk legalább két-három egybefüggő naphoz, hogy pihenhessünk. De ez persze valamilyen szinten nem baj, hiszen ebből is látszik, hogy a rajongók szeretik azt, amit csinálunk. És egyébként is mindenkinek joga van egy kis pihenéshez, nem igaz?

K.-T.: Nyaralni? Ennyi betervezett koncert előtt? Nem könnyelműség ez?
L. F.: Erről inkább kérdezd meg őt.

K.-T.: Te tartod vele a kapcsolatot így is, hogy elutazott?
L. F.: Nem. Tiszteletben tartjuk azt, hogy pihenni szeretne és így nem akarjuk terhelni az együttes dolgaival. Ez ráér majd akkor is, ha visszajön.

K.-T.: Így gondolod? Pedig úgy tűnik, hogy Heidi miatt van ez a sok zűr az együttessel.
L. F.: Való igaz, hogy H körül nincs minden rendben, de megoldjuk. Végül is erre valók a barátok. Hiszen nem véletlenül lett az együttes neve Kontakt. Szoros kapcsolat van köztünk, a tagok között is, illetve a rajongóinkat is nagyra becsüljük. 

K.-T.: A jövő hónapban lesz az együttes fennállásának tízedik éve. Nagy ünneplés lesz?
L. F.: Természetesen. Nagyszabású koncertsorozatot tervezünk az előző évekhez hasonlóan.

K.-T.: Heidivel együtt?
L. F.: Ő is tag, tehát igen.

K.-T.: Várható mostanában új dal? 
L. F.: Igen. Már megvan jó néhánynak a vázlata, jelenleg az ezekhez illő zenéken dolgozunk.

K.-T.: Heidi nélkül is tudtok dolgozni a dalokon?
L. F.: Persze. Ő nem járult hozzá sohasem szervesen a dalainkhoz. Én szereztem őket, H csupán csak elénekelte őket. Ennyi. Ne aggódj, most még tudjuk nélkülözni. Nincs rá szükségünk a szövegekhez. Egyébként sem ért hozzájuk…

www.klatsch-tratsch.de/2014/04-leon-tiszta-vizet-ont-a-poharba-avagy-az-igazsag-a-kontakt-haza-tajarol

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése