2015. március 9., hétfő

3. fejezet - Újabb meglepetés

Jaz

- Rendben van. – szólalok meg hirtelen – Vállalom.
- Csodás! – ragyog fel Georgia arca – És most vegyél egy mély levegőt, mert tartogatok a számodra még valamit, ami talán még ennél is izgalmasabb.
Még az eddigieket sem emésztettem meg teljesen, így nem igazán érzem felkészültnek magamat arra, hogy újabb megpróbáltatásokkal nézzek szembe.
- Mi lehet az, ami még a tetoválásoknál és a testékszereknél is izgalmasabb? – kérdezem rosszat sejtve és kissé ironizálva.
Georgia közelebb hajol hozzám.
- Csak két szót mondok: Sean Sanders. – mondja halkan, mintha valami titkos összeesküvés részesei lennénk.
- Aki azokat a szupermodelleket szokta fényképezni a fürdőruha-katalógusokhoz?
Természetesen már hallottam róla, de még soha nem találkoztam vele. Sanders híres divatfotós. Vagy inkább hírhedt.
- Valósággal új értelmet adott a fényképezésnek. – áradozik Georgia – Nem is beszélve azokról a képekről, amelyeket a Vogue-nak, az Elle-nek és más világhírű magazinoknak készített. Ő a legjobb. 
- Nem ő volt az, aki…? – egy pillanatra elgondolkozok, hogy vajon megemlítsem-e a dolgot – Korábban a New York magazinnál dolgozott, ugye? – kérdezem puhatolózva.
- Ő csinált belőle ismert divatlapot, méghozzá a legnépszerűbbet. Az egész magazin stílusát ő találta ki és ő is valósította meg. Egyszerűen utolérhetetlen! – Georgia tekintete csillog az izgalomtól – És most megszereztük őt! Nekünk fog dolgozni. Igazán sajnálhatják a New York magazinnál…
Láthatóan Georgia nem szándékozik arról mesélni, hogy Sanders miért is hagyta ott a New York magazint, noha erről mindenki tud. Újságírói körökben ez amolyan nyílt titok.
Sanders ugyanis viszonyba bonyolódott a New York magazin főszerkesztőjével, Holly Jonesszal. Ezzel mondjuk még nem lenne semmi gond, de a kapcsolatuk nem volt zökkenőmentes és egy heves vita után Jones kidobta Sanderst az életéből és a magazintól is, ezután pedig sokan azt is megkérdőjelezték, hogy Sanders valóban a tehetsége miatt vitte-e olyan sokra vagy inkább azért, mert sikerült elcsábítania a főszerkesztőnőt.
- Szóval Sanders a Nők-nek fog dolgozni?
- Igen és én annyira izgatott vagyok! – lelkendezik Georgia – Képzeld csak el! – az asztalán lévő telefonjáért nyúl, egy kicsit babrál vele, majd átnyújtja nekem a készüléket – Tessék! Itt van néhány kép Sean munkáiból.
- Hát persze. Ez tényleg nagyszerű. – jegyzem meg ironikusan, majd átveszem a telefont és rápillantok.
- Bizony nem sokan mondhatják el magukról, hogy ő készít róluk fotókat. – teszi hozzá jelentőségteljesen Georgia.
Hirtelen felkapom a fejemet.
- Engem is ő fog fotózni? – ámulok el a hír hallatán – Persze, értem már. Őt akarod megbízni, hogy csináljon néhány képet az új külsőmről, mert így egészen bizonyos lehetsz benne, hogy csodálatosan sikerülnek majd a felvételek.
Hihetetlen! Az a fotós, aki évekig dolgozott híres modellekkel, most engem, Jasmine Vreelandet fogja fényképezni egy magazin számára.
- Valójában mi arra gondoltunk, Jaz, hogy Sean nem csak az új külsődet fogja lefényképezni. Az első munkája a mi magazinunknál az lesz, hogy az átváltozásod minden apró részletét megörökítse.
- Minden egyes apró részletét? – kérdezem ijedten.
Sean Sanders valószínűleg évek óta nem látott olyan nőt, akin nem áll tökéletesen a bikini, a hosszú, vékony combokról már nem is beszélve. Azt hiszem, hogy kezd alábbhagyni a bátorságom.
- Amikor azt említetted, hogy minden apró részletet le kell fotóznia… akkor pontosan mennyire apró részletekre gondoltál?
Georgia megvonja a vállát.
- Majd ti ketten eldöntitek, hogy milyen képek illenek legjobban a szöveghez és persze azt is, hogy milyen szöveg illik legjobban a képekhez.
- De azért nem fog mindenhová követni, ugye? Gondolom, csinál majd egy-két képet az elején, meg párat akkor, ha már kipróbáltam néhány szépségtanácsot. – töprengek félhangosan, de bizakodva – Biztosan eléggé el lesz foglalva azzal, hogy a magazin többi rovatába is készítsen felvételeket…
- Nem, nem. Szó sincs ilyesmiről. – rázza meg a fejét Georgia, majd visszaül a nagy márványasztala mögé – Kizárólag erre a feladatra fog összpontosítani. Ne felejtsd el, hogy a magazin ötvenedik évfordulójáról van szó! Teljes gőzzel ezen fogtok dolgozni mindketten. Mindenben együtt kell majd működnötök. A szövegnek és a képeknek teljes összhangban kell lenniük egymással. Legyen az egész mellbevágó, életteli és izgalmas! Nem lehet jó vagy éppen megfelelő. Tökéletesnek kell lennie. – Georgia szigorú pillantást vet rám – Erről egy pillanatra sem szabad megfeledkezned! Mindent bele kell adnod, mert ezen múlik az állásod.
Kihúzom magam. Jöjjön, aminek jönnie kell.
Még akkor is, ha ez a híres fotós valószínűleg fel akar majd mondani, amint meglát engem… vagy ami talán még ennél is rosszabb, ki fog nevetni. De ez sem baj. Mindent megteszek, ami tőlem telik. Nem vallhatok kudarcot. Most nem.
- Mi lesz az első teendőm? – kérdezem végül, mélyen Georgia szemébe nézve. 
- Először is szeretném neked bemutatni Seant. – a főszerkesztőnő megnyom egy gombot a telefonon – Tracey, kérem, küldje be Mr. Sanderst! Köszönöm.
- Már itt is van? – kérdezem meglepetten.
Azt reméltem, hogy mielőtt találkozunk, felfrissíthetem magam egy kicsit, hogy legalább egy kicsit jobban nézzek ki, mint általában. Végül is nem akárkiről van szó…
De ilyesmiről szó sem lehet. Éppen csak le tudom kapni a szemüvegemet, mire az ajtó kinyílik.
És itt áll előttem Sean Sanders. 
Még sohasem láttam, de valahogy mindig úgy képzeltem, hogy őszülő, középkorú, de fiatalosan öltözködő férfi, akinek fülbevalója és copfja van. Olyasvalaki, aki az egyik kezében mindig italt, a másikban meg cigarettát tart és körülötte asszisztensek sürgölődnek a legkülönfélébb felszereléseket cipelve, hogy kéznél legyen minden, amire szüksége lehet.
A híres fotós azonban egyáltalán nem így fest. Egyedül érkezett, nem fontoskodik körülötte senki… és legalább olyan vonzónak tűnik, mint bármelyik modellje.
A harminc év körüli férfinak nem is az arca vagy a kisportolt testalkata a legvonzóbb, bár egyikre sem panaszkodhat. Az teszi igazán különlegessé, amilyen eleganciával besétált a szobába. A tartása és a közömbös, mégis rabul ejtő pillantása.
Behunyom a szemem. Tudhattam volna.
Ez az a férfi, aki fellökött a bejáratnál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése