2017. szeptember 24., vasárnap

Extrák

Már régóta fontolgattam, hogy létrehozom ezt a menüpontot, aminek most jött el az ideje. :)
Gondolom annak, aki olvassa a blogot, feltűnt, hogy egy-egy friss bejegyzés felrakásakor nem írok plusz gondolatokat az új rész tetején vagy végén, ahogy mások szokták, hanem néha a chat-ben küldök néhány szót. Ennek több oka is van: egyrészt utálom, ha több "felesleges" sort végig kell szenvedjek, mire eljutok a várva várt folytatásig, másrészt pedig így átláthatóbbnak gondolom a bejegyzéseket és az egész blogot is.
De azért, hogy kissé közvetlenebbé tegyem önmagamat és a blogot a számotokra, a mai naptól (többnyire) a felkerült történetekről, rövidebb írásokról megosztok veletek pár gondolatot, hogy kissé többet tudjatok meg a sztorik hátteréről. :) A bejegyzést a történetektől függően folyamatosan frissítem majd.

És akkor most jöjjenek is ezek a kis "kulisszatitkok":

- Többször is (de egyszer tuti) említettem már Nektek, hogy a nyaraimat Németországban szoktam tölteni. Az ezzel kapcsolatos élményeim egy részén alapul az Újrakezdés. A való életben is létezik Felix, akiről a karakteremet alkottam és aki az első, blogra felkerült történetem egyik kulcsfontosságú szereplőjévé vált.
- Az Örökké című történet egy unalmas estén, alig pár óra alatt íródott. Emlékszem, a TV-ben épp valami visszajátszás volt az F-1-ről és akkor hirtelen az jutott eszembe, hogy miért ne írhatnék egy fanfictiont én is Sebastian Vettelről?! Így hát megírtam. :)
- Nem véletlen, hogy az Örökkében pont a 113-as termet keresi Em. Amikor középiskolába jártam, nekem is volt ilyen számú tantermem egy ideig és a történethez hasonlóan szintén a földszinten volt.
- Mint azt ti is láthatjátok, a Felejtés jelenleg is futó történet, pedig már elég régen felraktam az első részét. Őszintén szólva, párszor már elakadtam benne vagy volt, hogy nagyon vitt a lendület (akárcsak most) és egész jól haladok. Egyedül amiatt vacillálok ezzel a történettel kapcsolatban, hogy Heidit végül kivel hozzam össze. :) De azt hiszem, hogy már kialakult a fejemben a történet végső szála, ami szöges ellentéte annak, amilyenre az induláskor terveztem.
- Az első, blogra felkerült egypercesem az Egyedül volt. Az egyik barátnőm átküldött nekem egy zenét, ami az egyik kedvence és engem is elég hamar megfogott. Szinte folyamatosan ezt hallgattam, amíg a történetet írtam.
- Az Áramszünet egy barátnőm hatására íródott, meglehetősen hamar. Ez volt az első, Kimi Räikkönenről szóló történetem.
- Manuel Neuer az egyik kedvenc focistám, így mindenképpen szerettem volna vele kapcsolatban is írni valamit. A Karácsonyi mesét nem érzem valami jó írásnak, eleinte nem is így terveztem az egész történet felépítését, de mégis szerettem írni és hát karácsony volt. :) Talán elragadtak az ünnepi hangulatok.
- A múlt szikrája egy hosszabb történetem átirataként jött létre, de természetesen a hosszabb (és már másról szóló) eredeti verzió is megvan, átírva, szinte csak arra vár, hogy egy szép napon majd felkerüljön a többi irományom mellé.
A múlt fogságában szereplőiről előbb tudtam, hogy kik lesznek azok és hogy milyen képekkel fogom illusztrálni a történetet, mint maga a történet... de aztán az is elkészült, ami jelenleg az egyik nagy kedvencem az oldalon. :)
- Mint ahogyan jó néhány történetembe, úgy A csábítás művészetébe is kissé beleírtam magam vagy inkább azt, hogy én hogyan reagálnék egy adott szituációra, helyzetre. Az tuti, hogy a szépségtippek nagy részét nem is használnám soha, de talán kipróbálnék párat - igaz, hogy egyelőre jól érzem magam így, a bőrömben.
- Az Einstein Gimi különösen nagy kedvencem, több okból is. Talán azért, mert van benne sok olyan momentum, ami az én saját kis életemben is megtörtént - vagy szerettem volna, ha megtörténik. :) Gondolom az is feltűnt már Nektek, hogy sok történetben megtalálható a halál, az elmúlás... sajnos, ez sem véletlen, de egyszer majd beavatlak titeket jobban is ezzel kapcsolatban.

2 megjegyzés:

 1. Nekem az egyik kedvencem a karácsonyi mese!! Szerintem nagyon jó történet lett, teljesen szerethető volt! :) A felejtés is jó, kíváncsi vagyok rá, hogy mit hozol ki belőle a végére.

  Niki

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Niki!

   Legalább nem vagyok egyedül ezzel a "kedvenc" dologgal. :) Örülök, hogy írtál! Mindig jól esik olvasni az ilyesmit.
   A Felejtésről csak annyit, hogy igyekszem hamar felrakni a friss részeket, de túl sűrűn sem akarom hozni. :) De mindenképpen figyeld az oldalt!

   Puszi: Lexie ♥

   Törlés